Betoverende puppies

van liefdevol huis naar liefdevol huis

Een jongen of een meisje? Een puppy of een volgroeid hondje?

Nadat u een keuze heft gemaakt voor een Yorkshire terrier, volgen nog twee belangrijke vragen om te beantwoorden. 1) Brengt u een reu of een teefje in uw huis, en, 2) is het een puppy of een iets ouder hondje? Wanneer mensen mij contacteren om te vragen of ik een hondjes beschikbaar heb, vragen ze vaak naar puppies en een bepaald geslacht. Soms stel ik dan voor deze schijnbaar vanzelfsprekende keuze te heroverwegen. Het is belangrijk na te gaan waarom je tot deze keuze bent gekomen. Sommige mensen zeggen dat Yorkshire terrier reuen wat stabieler in hun gedrag zijn en makkelijker zindelijk worden. Natuurlijk kan de keuze voor een geslacht ook worden beïnvloed door andere dieren in uw huishouden. Het is het meest belangrijk om een dier naar uw hart te kiezen, en niet alleen op basis van leeftijd en sexe.

Puppies worden volwassen in twee jaar, waarna u nog minstens 10 jaar met het hondje zult doorbrengen (bij de juiste verzorging). Ik doe geen afstand van puppies voordat er twee weken zijn verstreken na de tweede vaccinatie (3 maanden). Het voordeel van een iets oudere hond kopen, is dat u beter zicht zult hebben op het karakter en de ontwikkeling. De volgende leeftijdscategorieën worden in de kynologie gebruikt:

  -  Baby puppy: up to 6 months;
  -  Puppy: 6-9 months;
  -  Junior: 9-18 months;
  -  Intermediate: 15-24 months;
  -  Adult: 24 months and up.

Al mijn puppies hebben uitstekende stambomen, zijn gechipt, ontwormd, gevaccineerd en hebben DNA-onderzoek ondergaan. Vanaf een leeftijd van één jaar wordt ook gecontroleerd op de afwezigheid van Patella Luxatie (knieproblemen). Al onze honden zijn geregistreerd bij de Raad van Beheer, partner van FCI, en worden overgedragen met stamboom en een EU-paspoort met gezondheidsverklaring van een gecertificeerde dierenarts.

Puppy nieuws

Mooi klein puppy-teefje, van de Kampioens  ouders en voorouders, donkere, zijde vacht, leuke kop, kleine oren, rechte toplijn, hoge staart aanzet, lief karakter, klaar om te vertrekken naar een eigen baasje.